Rökning är bara gott när det handlar om kött

Talar jag om rökning och att jag gör det, då talar jag så klart om att röka kött. Nu ska jag väl inte sticka under stol med att jag har varit rökare innan, men jag valde att sluta! Det var rätt enkelt att sluta röka med hjälp av en e cigg. Så därför brukar jag rekommendera e cigaretter till andra som vill sluta röka. Röka kött däremot det uppmanar jag andra att göra! Man kan bygga egna rökar hemma om man vill. Det finns både kallrök och varmrök att använda sig av. Om man inte orkar bygga ett, så finns det färdiga att köpa, även om jag själv tycker det är lite fusk. Sen går det att "fuskröka" köttet på grillen.

Att röka kött

Kött som är lämpligt att röka är kött som innehåller mycket fett. Så det innebär att det funkar bra att röka bland annat skinka, sidfläsk, renkött, rådjurslår samt olika sorters korvar som är av god kvalitet. Det är även gott att röka isterband. Magert kött som vilt och älg går att röka det med, men det gäller att passa på det så de inte blir torrt. Bra tips på att röka älg hittar du här

Röka kött och fisk på grillen

En enkel variant är att använda sig av grillen för att röka kött eller fisk. Det blir gott det med, även om jag själv föredrar en riktig rök. Du som vill veta hur man kan göra via sin grill, läs denna artikel på mittkök.se

 

 

22 aug 2018