Dags att tänka på vinterdäck

Äger man en bil, så går det inte att komma från att två gånger om året ska man byta däck. Nu är det hög tid att fundera på att byta till vinterdäcken! Hösten är här och vintern kommer snabbare än man anar. Du som har dubbdäck har rätt att sätta på dem redan. Är det utan dubbar så ska de sitta på senast 1 december. Har du sett över dina däck så att det bara är att byta dem? Kanske du vet med dig att du måste köpa nya? Om du vill hitta bäst däck just nu, så kan du kolla på https://bästitest.org/vinterdack-dubb-friktion. Då kan du jämföra däck och köpa de som är bäst i test just nu.

Se över sommardäcken

När du nu byter till vinterdäck och tar av dina sommardäck, så se över dem. Om de inte är i bra skick är det ju ingen idé att förvara dem till nästa säsong. Då kan du slänga dem och köpa nya sommardäck till nästa sommar. Om du vill kolla in vilka sommardäck som är bäst, så kan du göra det på bästitest.org/sommardack-billiga. Så är du förberedd lagom till nästa år då du ska byta däck igen.

Förvara däcken rätt

Du som inte behöver köpa nya däck, utan kan använda samma, du bör förvara dem på ett bra sätt tills nästa säsong. Om du inte använder ett däckhotell, förvara dem i ditt garage eller förråd. Det ska vara svalt och mörkt och inga farliga kemikalier nära!

21 Oct 2018