Vaxa bilen - gör så här

Alla vill vi väl ha tillbaka den där härliga känslan av att ha en sprillans ny bil? Sen är det ju rätt skönt att slippa köra bilen till tvätthallen en gång i veckan. Genom att polera och vaxa din bil så får din bil sin gamla lyster tillbaka och du slipper smuts som fastnar. Men hur gör man för att vaxa bilen?

Tvätta noga och polera

Steg ett för att få tillbaka nybilskänslan, och för att skydda sin bil, är att tvätta den riktigt noggrant. Sedan använder du polish för att slipa ner det yttersta lagret av klarlacken. Det skapar en slät yta som inte kan hålla kvar vatten, salt och smuts. När detta sedan är klart är det dags att börja vaxa bilen.

Så vaxar du

Köp inte billigt vax från lågprisvaruhus. Du sparar en slant men du kommer att få göra om det ofta. Du hittar bästa bilvaxet hos bästitest24 där du både kan läsa mer om olika produkter och beställa. Sen gör du så här:

  • Arbeta in vaxet med en duk eller en trasa och tänk på att arbeta på små områden. En skärm i taget, motorhuv eller taket. Jobba inte på hela bilen samtidigt. 
  • Arbeta med längsgående rörelser och se till att inte använda för mycket vax.
  • Låt sedan vaxet verka enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Torka av med en ren och torr trasa och var noga att inget vax fastnar på bilen.

Du kan göra detta för hand, eller använda en polermaskin. Jag själv föredrar att jobba för hand för jag tycker att resultatet blir bättre helt enkelt. 

28 Apr 2023