Ett garage är ett måste

Ett garage till bilen, det är nästan ett måste tycker jag. För egen del är det ett måste att ha ett stort garage som får plats med fler bilar än bara en enda, samt att det ska finnas plats att även meka med bilarna. Hemma i garaget hos mig är det gott om plats. Om du inte har ett garage men tänker att du ska bygga ett, så finns det en del saker att tänka på. Tänkte jag ska ta upp en del av dem här.

Att tänka på vid garagebygge

Det du ska tänka på först är vad för typ av garaga du bill ha. Ska det vara ett varmgarage, ett kallgarage eller bara en carport?

Ett varmgarage är det jag har och något jag rekommenderar. 

Sedan behöver du tänka på vad ditt garage ska ha för storlek, hur många bilar ska få plats om det ska få plats med annat. 

Ett garage kräver oftast bygglov, så missa inte att ansöka om detta.

Seda, hur vill du att ditt garage ska se ut? Ska det passa ihop med ditt hus, eller till och med byggas samman?

Ska ditt garage ha ventilation och avlopp? Du bör höra med din kommun angående regler för just avlopp, då det inte alltid får släppas ut vad som helst. 

Var på din tomt ska du bygga ditt garage? Ska det vara nära vägen, eller nära huset?

Grunden till ditt garage bör vara betong och grundplattans mått ska vara lite mindre än garagebyggnaden. Men innan det är dags för detta måste armeringsstål och armeringsnät vara på plats, liksom eventuella el-, vatten- och avloppsledningar.

 

28 Jun 2018