Få bilen att lukta som ny igen

Är det så att du har en bil och bilinteriör som inte luktar så gott, så är det dags att göra något åt saken. Det så att du kan få den där nybilsdoften i den igen! Ett bra tips är att ta reda på orsaken till att det luktar! Börja därför med att rensa ut din bil och kasta bort. Ofta är det föremål, gammal mat eller annat som är det som luktar.

Städa bilen

Det behövs inte så mycket för att det ska spridas en dålig lukt i din bil. Det kan räcka att du ätit i bilen, på en drive in och tappat något, som sedan ligger och blir dålig och börjar lukta. Sedan kan du ha dragit in saker i bilen under skorna. Det är inte fel att göra en riktigt bra städning av bilen, gärna en helrekond.

Har du tygsäten så kan det vara att de har dragit åt sig olika lukter. Det kan vara bra att göra rent dessa och det riktigt ordentligt.

Doftgran

Doftgranar ska du inte hänga in för att dölja att det luktar illa, men efter en rejäl städning är det inte fel att hänga in en klassisk doftgran så att bilen kan dofta riktigt gott. Det finns även många dofter att välja på!

Andra orsaker till dålig lukt

Om du har en äldre bil så kan det läcka i vatten och det kan leda till fukt i bilen som i sin tur möglar. Hitta vart det läcker för att täta det samt försök få bort fukten. Det finns smarta luftavfuktare att köpa till bilen. Har bilen börjat mögla är det viktigt att få bort det! Det krävs en bra sanering av detta!

En annan orsak att det luktar illa kan bero på bilens klimatanläggning. Många gånger kan det vara då luftkonditioneringen används. Här kan det finnas flera bakomliggande problem. Dels kan det vara fukt, dels att dina kupéfilter som inte blivit bytta och därför igensatta. Testa ett nytt och se om det gör skillnad.

Förhoppningsvis ska dessa tips göra att du åter igen kan få en bil som luktar gott och kanske även lukta som ny!

8 Dec 2020