Ha koll på din bil

Något som gärna stjäls eller görs inbrott i, det är bilar. Det går att motverka detta på flera sätt. Dels är det bra att du ser till så att du alltid parkerar där det finns andra. Gärna på stora parkeringar med övervakning. Sedan ska du se till så att du inte gör bilen till ett enda stort skyltfönster. Ta alltid med dig värdesaker, din väska med mera. Annars kan tillfället göra tjuven, en ruta krossas och allt blir länsat. Om du har en modernare bilradio så brukar dessa ha en avtagbar front. Ta alltid av den och ta med eller göm den i bilen. Du kan även skaffa en spårsändare bil. Om du har det, så kan du, om bilen blir stulen, se vart den tar vägen.

Smart med gps för fordon

Det finns inte bara spårsändare bil utan det finns även gps larm båt. Du kan alltså sätta spårsändare och gps larm på bilen, båten och andra fordon. Det gör att du kan följa vart fordonet tar vägen om det är så att det blir stulet. Det i en smart app du kan ha i din mobil. Då har du alltid koll, vilket kan kännas tryggt. Men se inte till att ta upp jakten på tjuven på egen hand, utan ring polisen och ge dem uppgifterna. 

Volvo är tjuvarnas favorit

Nytillverkade bilar blir svårare och svårare att stjäla. Dock är det så att när tjuvar lärt sig att stjäla en viss bil, så är det sedan samma bilar som stjäls gång på gång. Under det första halvåret av 2019 var Volvo biltjuvens favorit, följt av Volkswagen och Audi.

28 Dec 2019