Har du bytt däck ännu?

Idag är det sista dagen du får använda dig av vinterdäck, då det enligt lag ska sitta sommardäck på bilen från och med imorgon, som är 16 april. I år har ju vintern varit lång och många har därmed inte vågat byta sina vinterdäck tidigare. Det är lag på att ha vinterdäck på fram till 31 mars, men på många håll här i landet har det varit snö fram till för bara någon vecka sedan. Dubbdäck är tillåtet efter 15 april om det befaras vara vinterväglag eller bli det. Dock ser det bra ut i de flesta delar av landet, så har du inte bytt till sommardäck, så ska du nog ta och sätta fart på det!

Behöver du nya däck?

Däck kan hålla flera säsonger, men det är bra att se över dem och köpa nya däck på Nordendäck om de du har är slitna. Det får inte vara mindre än 1,6 mm i däckmönstret till exempel. Tänk även på att under året som går se över däcken. Det är måste med ett bra lufttryck till exempel. Ny luft kan du fylla på själv på en bensinmack, eller så åker du till en verkstad.

Byta själv eller få hjälp?

Att byta till sommardäck är inte så svårt. Dock är det inte alla som känner att de kan. Många verkstäder kan hjälpa dig, men det kan vara svårt att få en tid snabbt och runt dessa datum är det ofta fullbokat. Så det gäller boka i tid!

15 Apr 2018