Hur ska jag få hem min nya rallybil?

En dröm jag haft hur länge som helst är att äga en rallybil och tack vare en online auktion så kunde jag uppfylla den drömmen. Det är en likadan bil som på bilden, men det är inte den bara så ni vet. Den såldes online i Tyskland och att åka dit och hämta den är inget alternativ för mig. Det blir alldeles för krångligt. Istället så har jag valt att få bilen skeppad till Sverige. Den kommer att anlända i hamnen i Stockholm och därifrån blir det mitt eget problem att frakta den till min hemadress, eller rättare sagt till garaget där den ska förvaras. Men hur får jag den därifrån egentligen? 

Jag får inte köra den

Det har jag kollat upp, den är inte registrerad för vägtrafik just nu och det är ju ett problem. Mitt bilsläp är sönder och att bogsera den funkar ju inte! Nej, jag behöver professionell hjälp! Jag vet att det finns ett företag som sysslar med biltransporter i Uppsala. De heter Norléns och kan frakta alla möjliga typer av fordon. Det borde vara en smal sak för dem att hämta upp min nya bil och köra hem den till mig. 

Tänk om de tappar den!

Ja, tanken har slagit mig. Min rallybil är ju värd rätt mycket pengar så jag vill ju inte att den kommer hit och har skador. Det visar sig att Norléns har försäkringar som täcker allt sånt. Jag kan alltså vara helt lugn, händer det nåt så löser det sig med försäkring! Nu är det bara att vänta på att pärlan ska dyka upp så jag får provsitta i den. Jag längtar! 

26 Apr 2018