Lackera om bilen?

Ibland kan det komma lägen då man måste lackera om bilen. Det kan vara för att lacken släppt eller för att man vill ha en förändring. En bra bilblogg kan tala om hur man ska göra på egen hand, om man vågar det. Ska man göra det på egen hand är det bra att skaffa sig bra verktyg, kompressor, spruta, slipklossar, slipmaskin och en massa annat. Det är även bra med e skyddsmask, handskar och kläder, eftersom att damm, thinner och färger är väldigt onyttiga saker. Att lackera bilen är något som tar tid. Så vill man underlätta för sig själv, så lämnar man in den till en firma!

Ta hand om bilens lack

Att hålla bilens lack snygg och fräsch handlar egentligen bara om två saker och det är att använda rätt bilvårdsprodukter och jobba smart. Använder man sig av en dålig lackrengöring kan du tvingas att svettas i flera timmar för att få ett bra resultat och det är ju mindre kul. 

Det finns saker du inte bör göra. Använd inte disksvamp för att ta bort flugrester då det ger repor i lacken. Du bör inte tvätta med såpa eller diskmedel då det ger fläckar och stå inte i solen för att lägga på avfettning eller frätande fälgrengöring eftersom det ger skador som kanske aldrig går bort. Polera inte bilen med en frottéhandduk, det kan repa den, använd en mikrofiberduk.

En grundregel är att du inte ska använda några rengöringsprodukter från hemmet. De är alldeles för starka, eller bara helt olämpliga

 

29 Jun 2018