Lyser motorvarningslampan?

På bilens instrumentpanel så finns det ett visst antal lampor, och om någon av dessa lyser gäller det att vara uppmärksam, då det kan indikera på att det är något fel på bilen. En lampa som kan lysa är motorvarningslampan. Det betyder att det är någt med din motor och det är oftast bra att omgående ta sig til en verkstad för att kolla upp detta. Det kan vara så att du behöver laga motor på bilen. Du kan få bra tips på http://www.lagamotor.se/.  Grejen med motorlampan är att det kan vara en mängd olika fel, så det är alltid säkrast att kolla upp vad det är som felar på en verkstad.

Vad innebär olika varningslampor?

De lampor som finns, de kan lysa rött eller orange och innebära lite olika saker. Sedan finns även grön och blå lampor. Om det är ett fast sken så är det ofta så att et aktuella systemet har begränsad eller helt utebliven funktion. Blinkar det så är det bra att kontrollera komponenten eller systemet. 

När lampan lyser orange eller gul så kan man oftast köra vidare en begränsad sträcka, trots eventuella problem.

Är det så att lampan lyser röd, ja då bör du se till att omedelbart stanna, på ett säkert ställe. Kontrollera sedan din bils manual och eventuellt ringa assistans för att komma till en verkstad.

De lampor som är gröna eller blå är där för att indikera att ett system är aktiverat, så som helljus eller liknande. 

 

6 Sep 2018