Missa inte att ha en trafikförsäkring

För många är det en självklarhet att försäkra bilen, men inte alla är medvetna om att det är ett måste att ha minst en trafikförsäkring. Väljer du en hel eller halvförsäkring så är det inte så att du även måste ha denna, då så att säga ingår den. Men har du inte någon sådan försäkring, så måste du som sagt se till att ditt fordon har ttafikförsäkringen. Från dagen du köper din bil så måste du försäkra den. Den tidigare ägarens försäkring upphör omedelbart vid ägarbytet.

Oavsett om fordonet är trasigt, stulet, har körförbud eller inte används så måste det vara trafikförsäkrat . Det är bara om fordonet är avställt som du inte måste ha det.

Det kan bli dyrt att inte försäkra bilen

Om ditt fordon inte har trafikförsäkring, så kommer det att bli en så kallad trafikförsäkringsavgift som måste betalas. Detta är bra mycket högre kostnad än vad en vanlig försäkringspremie är på. Dessutom blir det en avgift VARJE dag! Vad det kostar dig, beror på vad det är för fordon du har. Men är det en vanlig personbil, så ligger avgiften just nu på 116 kronor per dag cirka. Det blir nästan 3500 kronor på en månad.

Försäkra din bil

Så ska du köpa en bil, se till att du direkt skaffar den försäkring du vill ha. Vet du inte det innan, se då i alla fall till att du då tecknar en trafikförsäkring så att du inte får en chock-räkning hem i brevlådan.

10 Sep 2018