Resa långt med bil

Ta bilen ut på semester, det är inte fel. Att resa med bil är ett bra sätt att få se och uppleva mycket. För att få bilresan så bra och säker som möjligt så finns det dock en del saker att tänka på​​​​​​​​​. Så tänkte ge er ett par bra biltips här!

​Planera bilresan

För att få en bra bilsemester är det bra att planera. Läs på om olika färdvägar. Se till att märka ut ställen att stanna på för att äta eller för att sova. Det är bra att planera in flera pauser längs med vägen, särskilt om ni färdas med barn. Det är lagom med jörpass på 2-3 timmar i taget. Det är bra att ha med sig åksjukepåsar, först hjälpen-kudde, åksjuketabletter, hushållspapper och våtservetter.

Se över din bilförsäkring. Har du rätt körsträcka och ingår hyrbilsförsäkring till exempel? Även reseförsäkring är bra att se över.

Ute på vägarna

Det är bäst at köra dagtid och att vara utsövd. Se till att när ni väl stannar att ni går ur bilen, och sträcker på benen. Ta ordentligan matpauser, utanför bilen! Men ha med snax och dryck i bilen också! Om ni kör utomlands, var medveten om att man blir tröttare av det, eftersom att det ofta är en annan trafiksituation. Underhållning på resan är bra, särskilt om det är barn med. Det är inte fel att ta med ljudböcker, vanliga böcker, film, tidningar med mera. Roa er även med billekar i form av räkna röda bilar, musikquiz, eller "gissa-vilken-känd-person-jag-tänker-på". 

 

27 Aug 2018